Σε διαβούλευση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης, με θέμα την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Ο κ. Μωραΐτης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, και την αρμόδια για θέματα ανάπτυξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνα Ξηροτύρη, και συζήτησε μαζί τους την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, την οποία χαρακτήρισε “ρεαλιστική” και τόνισε ότι “ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, χωρίς παράλληλα να θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών”.

Ο κ. Μωραΐτης κάλεσε ακόμα τις τράπεζες “να ανταποκριθούν με τη σειρά τους στην κοινωνική τους ευθύνη” και επεσήμανε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργήσει σαν βάση για ένα κοινό σχέδιο των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Την επόμενη Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει διαδικασία διαβούλευσης της πρότασης νόμου με κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς, ώστε να ενσωματώσει στην τελική πρόταση τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.