Υπερψηφίζει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Εξεταστική Επιτροπή η ΝΔ

Ο Γ. Κουμουτσάκος καλεί τα κυβερνητικά κόμματα να αποδεχθούν με τη σειρά τους την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας

Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε πως με τη σημερινή πρότασή τους για Εξεταστική Επιτροπή, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχουν ως αληθινό μέλημά τους τη διαφάνεια, αλλά προσπαθούν να εγκλωβίσουν το δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα στους μικροκομματικούς, επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους.

“Δεν θα το επιτύχουν”, τόνισε και συνέχισε: “Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Πρόσφατα, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της”.

“Συνεπώς, για λόγους αρχής, η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής”, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και κατέληξε: “Αναμένουμε από τα κυβερνητικά Κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το καλοκαίρι”.