Καμμένος: Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες, ούτε αφεντικά

Σχέδιο διάλυσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων “βλέπει” ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, πίσω από τις αποχωρήσεις στελεχών από την παράταξη τις τελευταίες μέρες, όπως τόνισε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Γιάννη Κουράκου περί εμπλοκής του Γιώργου Βουλγαράκη στους Ανεξάρτητους Έλληνες, σχολίασε:  “Τα πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίαζε χθες βράδυ στη Βουλή και την προηγούμενη βδομάδα έχουν ξεκάθαρη τη θέση των ΑΝΕΛ για την υπόθεση του κ. Βουλγαράκη σε σχέση με την κατάθεση για το πόθεν έσχες. Και η θέση αυτή των ΑΝΕΛ δεν είναι μία θέση που παίρνει κανείς σε κάποιον που έχει έστω φίλο και χρηματοδότη”.

Όσο για το θέμα του non paper προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του καλοκαιριού, υπογράμμισε: “Επανέφεραν την υπόθεση που έχει να κάνει με την προεδρία της Δημοκρατίας και το περίφημο non paper του οποίου την πατρότητα ο συγγραφέας τη δέχτηκε μέσα από το διαδίκτυο και στο οποίο αποδεικνύεται ότι τέτοιου είδους σενάρια επίσημα από τους ΑΝΕΛ δεν δόθηκαν ποτέ. Σκοπός εκείνων που έπαιξαν αυτό το σενάριο ήταν να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ μεταξύ των δύο εκλογών”.

“Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πια”, συνέχισε, “ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο απόλυτα ερασιτεχνικό προωθούμενο από επαγγελματίες που έχουν στόχο να στηρίξουν την τρόικα, τους δανειστές και τα όργανά τους τα πολιτικά στην Ελλάδα. Προσπάθησαν να μας διαλύσουν αλλά βρήκαν απέναντί τους ένα τοίχο”. Ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα “δεν έχει ούτε χρηματοδότες, ούτε αφεντικά, ούτε σπόνσορες”.

“Τους απαντάμε λοιπόν”, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, “ότι η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι μία: ανένδοτος αγώνας. Αυτόν τον ανένδοτο αγώνα ξεκινήσαμε στη διάρκεια της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κινήματος. Ξεκινήσαμε ένα συνέδριο το οποίο κάλεσε σε συστράτευση τους ελεύθερους Έλληνες που δεν δέχονται να μπουν στα καλούπια των δανειστών, τους Ανεξάρτητους Έλληνες των κινημάτων της δημοκρατίας, και που θέλουν τα παιδιά μας και οι γενιές που έρχονται να ζουν σε μία ελεύθερη χώρα και θέλουν να έχουν έναν πρωθυπουργό που δεν θα γονατίζει στον Βαυαρό αυτοκράτορα. Τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν παίρνουν εντολή από τους τραπεζίτες”.

Ανακοίνωσε ακόμα την έναρξη των προσυνεδριακών συγκεντρώσεων από τον Ιανουάριο σε 15 πόλεις, που θα οδηγήσουν στο συνέδριο “που θα επιβεβαιώσει την εθνική αντιπρόταση και θα την ενισχύσει, το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, την ιδρυτική διακήρυξη στην οποία μένουμε πιστοί αλλά και που θα παρουσιάσει προτάσεις σχετικά με τις κοινωνικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δημοκρατία μας”.