“Αρένα” η Βουλή – Έντονος διάλογος Παππά-Αθανασίου και διακοπή

Για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής - "Νομίζετε έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς;", η απάντηση του Χ. Αθανασίου

Την έντονη αντίδραση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκάλεσε η προσωπική επίθεση, με έντονες απαξιωτικές αναφορές, που εξαπέλυσε κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με τον κ. Παππά να κατηγορεί τον κ. Αθανασίου ότι παρενέβη στη Δικαιοσύνη και αυτός ήταν ο λόγος που ο ίδιος φυλακίστηκε.

“Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, κανείς υπουργός δεν σας έβαλε στη φυλακή”, αντέτεινε ο κ. Αθανασίου.

“Και εσείς κ. Μπάμπη να έρθετε στην Επιτροπή Θεσμών. Γιατί έχετε πολλά προβλήματα ανοικτά, έχετε το πόθεν έσχες, με τα χαρτιά που χαρτοπαίζεις”, είπε ο κ. Παππάς ενώ όταν ο κ. Αθανασίου αντέδρασε, ακούστηκε να του λέει: “Να μαζευτείς, μάζεψε τη γλώσσα σου Μπάμπη… Ακούς κύριε Μπάμπη… ρε να πεις το γιο σου”.

Η πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να μην καταγραφεί στα πρακτικά τίποτα. “Μην πυροδοτείτε το κλίμα. Θέλετε να μετατραπούμε σε αρένα;”, τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

“Αφήστε τα Μπάμπη και τα Μπάμπη και τις γλειψούρες... Νομίζετε έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς; Εγώ εγγυήθηκα δίκαιη δίκη σε όποιον παραπεμφθεί. Η δικαιοσύνη ενήργησε με όλα τα στοιχεία που είχε. Ουδείς παρενέβη. Το κοινοβούλιό μας είναι κοινοβούλιο μιας δημοκρατικής χώρας και όχι ολοκληρωτικού καθεστώτος”, είπε με τη σειρά του ο κ. Αθανασίου.

Στο σημείο αυτό και επειδή η ένταση συνεχιζόταν, η κ. Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση για τρία λεπτά ενώ στην επανέναρξή της, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ζήτησε το λόγο για να καταδικάσει το επεισόδιο που δημιούργησε ο κ. Παππάς λέγοντας χαρακτηριστικά: “Λύπη και βαθιά ανησυχία μας προκαλεί το σημερινό περιστατικό, γιατί αυτές οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες”.