Εφάπαξ 550.000 ευρώ για στέλεχος της Βουλής

Mόνο στην "ΜΠΑΝΑΝΙΑ" και σε ένα αμιγώς πελατειακό κράτος θα μπορούσε στέλεχος οποιασδήποτε υπηρεσίας που αφυπηρετεί και συνταξιοδοτείται  να πάρει εφάπαξ μισό εκατομμύριο ευρώ. Γενικός  διευθυντής της Βουλής που πρόλαβε να υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση πριν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξίσωνε τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής με των δημοσίων υπαλλήλων δικαιούται 550.000 ευρώ!!!

Ο Χρ. Σταικούρας το είδε και του "έπεσαν όσα μαλλιά του έχουν απομείνει", ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπίστωσε πως οι υπάλληλοι της Βουλής – που μπήκαν από ρουσφέτια και οι περισσότεροι είναι συγγενείς βουλευτών και χωρίς ΑΣΕΠ- παρά τις περικοπές που έγιναν στους μισθούς τους με τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης  μπορεί και να έπαιρναν περισσότερα από ότι έπαιρναν πριν από τη μείωση του μισθού λόγω ειδικών ρυθμίσεων.

Εισηγήθηκε και ετοιμάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του News.gr πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να αποκατασταθεί η ισονομία και η δικαιοσύνη. Στο γραφείο του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Μπαλτάκου παρήλασαν 17 υπουργοί και έβαλαν την υπογραφή τους  για να περικοπούν τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής ενώ οι πληροφορίες είναι διχασμένες σε ότι αφορά την υπογραφή του πρωθυπουργού, αν είχε μπεί ή επρόκειτο να μπει.  Πάντως πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει, ακόμα και εντός της ημέρας. Η πράξη είχε ετοιμαστεί και επρόκειτο να κατατεθεί μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο αλλά αναβλήθηκε η κατάθεσή του και δεν προχώρησε και η ρύθμιση για την περικοπή των προνομίων.

Μέχρι και έξοδα κίνησης παίρνουν οι "διαμαρτυρόμενοι και αδικούμενοι" υπάλληλοι της Βουλής γιατί μετά τις συνεδριάσεις που τελειώνουν μετά τα μεσάνυκτα ξοδεύουν για ταξί να πάνε σπίτι τους , ωσάν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ως νυκτοφύλακες ή σε εργοστάσια να έχουν ειδικές παροχές.

Οι υπάλληλοι της Βουλής απείλησαν όταν πληροφορήθηκαν τις προθέσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα εργάζονται και δεν θα περνούν τα νομοσχέδια και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί. Μετά από 10 ώρες θρίλερ με κινητοποιήσεις των υπαλλήλων εντός της Βουλής η κυβέρνηση προχώρησε στη διάψευση πληροφοριών που έφεραν το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση κατά 25% των μισθών και των υπερωριών." Η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής" ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Πολλοί υπουργοί είναι δυσαρεστημένοι για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης αν και ορισμένοι θεωρούν ότι επειδή έχει δεσμευτεί προσωπικά ο πρωθυπουργός και δημοσίως ότι θα φέρει εις πέρας την βούληση αυτή πως πρόκειται για τακτικό ελιγμό και όχι οριστική απόφαση.

Καβγάς για 670 ευρώ μηνιαίως

Μείωση 52% στις αποδοχές τους έχουν υποστεί οι υπάλληλοι της Βουλής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος και υποστήριξε ότι η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο ωράριο της εργασίας τους δικαιολογεί την καταβολή υπερωριών.

Ο κ. Νάκος τόνισε ότι τα χρήματα που λαμβάνουν από υπερωρίες και έξοδα κίνησης φτάνουν μηνιαίως τα 670 ευρώ. "Ο καβγάς γίνεται για αυτά τα χρήματα" ανέφερε χαρακτηριστικά.