Προκλήσεις Λαγού στη Βουλή: “Δοτός ο Καμμένος, προδοτική κυβέρνηση”

Άναψαν τα αίματα στο κοινοβούλιο, με τον Νίκο Βούτση να ζητά να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες φράσεις

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που έκανε λόγο για αναίσχυντη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, προκάλεσαν οι βαριές ύβρεις που εκτόξευσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο “προδότη” και “δοτό” και τη κυβέρνηση “προδοτική”, γιατί έχει παραχωρήσει τα σύνορα.

“Τα περί προδοτών σε αυτή τη χώρα είναι το μέγιστο της ξεδιάντροπης πολιτικής συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής. Σας αφαιρώ το λόγο γιατί είπατε ανεπίτρεπτα πράγματα για δεύτερη φορά για να προκληθεί επεισόδιο στην αίθουσα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής,

“Δείχνει πόσο ανεκτικοί είστε στη δημοκρατία”, αντέτεινε ο κ. Λαγός, για να του απαντήσει ο κ. Βούτσης: “Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας κ. Λαγέ από όσους συστηματικά καταπατούν τη δημοκρατική διαδικασία μέσα σε αυτήν την αίθουσα. Είχατε συστηματικά προετοιμάσει και την σημερινή σας πρόκληση. Συμπεριφέρεστε με αναίσχυντο τρόπο τις τρεις τελευταίες μέρες. Είναι αχαρακτήριστα τα όσα έγιναν”.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης είχαν επιτεθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας με τις ίδιες βαριές εκφράσεις, τόσο στον υπουργό Άμυνας όσο και στο στρατιωτικό επιτελείο που τον συνόδευε, κατά την ενημέρωση που έκανε κεκλεισμένων των θυρών, για μεταναστευτικό, προσφυγικό και εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα μαγνητοσκοπούσαν το επεισόδιο το οποίο και το δημοσιοποίησαν.

Ο πρόεδρος της Βουλής προειδοποίησε τη Χρυσή Αυγή ότι για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι βουλευτές της στην συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας θα υπάρξει εισήγηση από τη νομική επιτροπή της Βουλής για το κατά πόσον σε απόρρητη επιτροπή με την ανώτατη ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση και η διανομή της σε εθνική κλίμακα.

“Είναι αχαρακτήριστα τα όσα κάνατε και το ότι επιλέξατε εσείς σήμερα να επαναφέρετε τη φρασεολογία περί προδοτών. Αυτά είναι απολύτως απαράδεκτα”, είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ μπροστά στη συνεχιζόμενη αντίδραση του κ. Λαγού, του αντέτεινε: “Η συμπεριφορά σας είναι πολιτικά κατάπτυστη”.

Στη συνέχεια, ο κ. Βούτσης ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι εκφράσεις περί “προδοτών”, τονίζοντας ότι είναι ντροπή και απευθυνόμενος με πολύ αυστηρό ύφος προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είπε: “Τα περί προδοτών σε αυτή τη χώρα είναι το μέγιστο της ξεδιάντροπης συμπεριφοράς σας σε αυτή την αίθουσα. Πάρτε τα μέτρα σας και η δημοκρατία θα πάρει τα δικά της”.