Βοηθός επιτελάρχη τελικά ο Σφακιανάκης μετά το αλαλούμ

Αποδεκτή έγινε η προσφυγή του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Αναλαμβάνει πόστο δίπλα στην πρώτη γυναίκα αντιστράτηγο στιν ιστορία της ΕΛΑΣ

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αποδοχή της προσφυγής του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ από το αρχηγείο, με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.

Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα.

Πληροφορίες από το υπουργείο, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη, καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης μετακινείται από την θέση του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Με το άκουσμα της είδησης ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο σε επίπεδο συναδέλφων του αλλά και από πολίτες και κόμματα.

Το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Βουλής, “έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.” και επομένως παραμένει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λίγη ώρα νωρίτερα, έντονη ήταν η φημολογία για “άδειασμα” του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα από τον πρωθυπουργό. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, διαψεύδουν ότι υπήρχε παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για παραμονή του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε.