Καμμένος: Φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ του Ασφαλιστικού

Την απόδοση ποινικών ευθυνών σε “εκείνους που διέλυσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία” ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως “δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι”.

Πρότεινε ακόμα να θεσπιστεί φόρος επί των τραπεζικών συναλλαγών έως 1,5%, ώστε να εξασφαλιστούν έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα και να μειωθούν οι εισφορές που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καλώντας τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να την εξετάσει.

Αναφερόμενος στο αγροτικό, ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και ακόμη με την παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τους επαγγελματίες αγρότες και όχι για τους κείνους που κάνουν άλλο επάγγελμα και εισοδηματίες "που έχουν τα προνόμια και αποστερώντας τα από τους αληθινούς αγρότες".

"Διαχωρισμός πλήρης που γίνεται τώρα με το Μητρώο των Αγροτών. Τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη", τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε: "Ας φορολογηθεί ο εργαζόμενος - ιδιωτικός υπάλληλος - αγρότης με την φορολογία του ιδιωτικού υπαλλήλου κι ο επιχειρηματίας αγρότης με την φορολογία του επιχειρηματία αλλά ο αγρότης να έχει φορολογική απαλλαγή και αφορολόγητο πετρέλαιο για να μπορεί να παράγει".

Ακόμη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ζήτησε να κοπούν οι επιδοτήσεις και να ασφαλιστούν αυτές με το ακατάσχετο των πραγματικών αγροτών.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος κατέθεσε την πρόταση του κόμματός του για σημεία του Ασφαλιστικού, ζητώντας ειδικώς για εκείνους που στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό (ιδίως τους αλλοδαπούς) να υπάρχει πιστοποιητικό ότι έχουν ένσημα και κρατήσεις και ότι τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί.

Τέλος, είπε ότι οι ΑΝΕΛ θεωρούν το Εθνικό Συμβούλιο ως μεταβατική λύση και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση στην οποία το κόμμα του θα προτείνει Ανεξάρτητο Κεντρικό Ασφαλιστικό Φορέα Εποπτείας Μεταβολών Εισροών και Εκροών του Ασφαλιστικού Συστήματος άμεσα συνδεδεμένο με το ΙΔΙΚΑ, κλπ.