Τσίπρας: Όνειρα θερινής νυκτός τα σενάρια περί οικουμενικής

Πολλαπλά μηνύματα εντός κι εκτός συνόρων στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας για τη νέα χρονιά και για τις κρίσιμες «μάχες» που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, όπως αυτή του ασφαλιστικού και της διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς αλλά και την σταθερότητα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

«Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις», διαμηνύει ο κ. Τσίπρας, με συνέντευξή του στη Realnews, ενώ στέλνει μήνυμα προς τους δανειστές πως «θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες».

Στο ίδιο ύφος, με άρθρο του στην Αυγή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για το 2016 αλλά και αποφασισμένος να δώσει «μάχη» με τους δανειστές. «Η διαπραγμάτευση θα είναι μέχρι τέλους μια συνεχής καθημερινή μάχη», γράφει τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και ότι οι εποχές που οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν πρόθυμες να υλοποιήσουν οποιοδήποτε μέτρο, είναι πια παρελθόν.

Διαβάστε σχετικά: Τσίπρας: Δεν θα περάσουμε οποιοδήποτε μέτρο επειδή είναι... ευεργετικό

Μιλώντας στη Realnews, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση, δηλώνει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό θα είναι περισσότεροι από 153.

Αναφερόμενος σε τυχόν συνεργασία με τον Βασίλη Λεβέντη, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει "αστεία" την συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα, απαντά ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό του το ζητήσει, ξεκαθαρίζει όμως ότι δεν υπάρχει προοπτική σταθερής σύμπραξης με την Ένωση Κεντρώων. "Θα προτιμούσα να μη συμμετέχω στη συντήρηση μίας άνευ αντικειμένου συζήτησης" δηλώνει χαρακτηριστικά.