Επιτρέπεται η οπλοφορία βουλευτών στη Βουλή

Για την ασφάλεια των βουλευτών κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φροντίζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης καθώς όπως αναφέρεται “η είσοδος και κίνηση των κ.κ. Βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής”. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι βουλευτές δεν δέχονται κανένός είδους έλεγχο κατά την εισοδό τους στο κτίριο του Κοινοβουλίου και ότι μπορούν να φέρουν ακόμα και βαρύ οπλισμό χωρις κανείς να μπορεί να τους ελέγξει.

Η συγκεκριμένη παραδοχή έγινε κατόπιν ερωτήματος του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος επικαλέστηκε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιχειρεί να μπλοκάρει την οπλοφορία από βουλευτές κυρίως της Χρυσής Αυγής.

Πέραν αυτών ο κ. Νίκος Δένδιας στην απάντησή του επισημαίνει ότι “για τους επισκέπτες αστυνομικούς, εργαζόμενους και λοιπούς συνεργάτες βουλευτών που νομίμως οπλοφορούν, σας ενημερώνουμε ότι αυτοί εισέρχονται στον χώρο της Βουλής σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση.

Ειδικότερα:

-Οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας κ.κ. Πρωθυπουργού, Προέδρου της Βουλής και αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης

- Διασταύρωση τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 216801993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται στο ερμάριο, καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχό τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του”.