Πλακιωτάκης: Δεν θα δώσουμε σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση

«Ήρθαμε για να ακούσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξερχόμενος του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Πλακιωτάκης δεν έκανε καμία αναφορά για τις θέσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό αλλά επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση. «Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τις συνέπειες της δικής της πολιτικής και αναζητά σανίδα σωτηρίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν προτίθεται να δώσει τη σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση.

«Στην σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης» είπε συνεχίζοντας ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «ο εκλογικός νόμος δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας».

Ενώ σχετικά με τις ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα του μεταναστευτικού είπε πως «υπάρχει σοβαρή ευθύνη της κυβέρνησης για αύξηση των προσφυγικών ροών» για αυτό και η ΝΔ διατύπωσε ενστάσεις.

Ερωτηθείς αν συνομίλησε με τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, είπε πως «είχα συνομιλία μόνον με τους συνεργάτες μου».