Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία: Γιατί και πώς έγινε το μεγάλο φιάσκο

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το φιάσκο και την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, μετά την αδυναμία της εταιρίας Infosolutions να φέρει τεχνικά σε πέρας την διαδικασία.

Ο Φίλιππος Ταυρής, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) κατήγγειλε ότι τα φυσικά πρόσωπα της εταιρείας δεν ήρθαν ποτέ στα γραφεία του κόμματος για να δώσουν λεπτομέρειες της τεχνικής υποστήριξης και άφησε να εννοηθεί ότι ευθύνες έχει και ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος αλλά και όσοι αφαίρεσαν την αρμοδιότητα του συγκεκριμένου ελέγχου από το όργανο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, ζήτησε να έρθει η σύμβαση στην ΚΕΦΕ, αλλά ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο λαμβάνοντας την απάντηση από τον γραμματέα της ότι δεν είναι αρμοδιότητα του οργάνου να εξετάσει την ορθότητα ή τη νομιμότητά της. 

"Με ευθύνη του Παπαμιμίκου δεν συζητούσαμε στην ΚΕΦΕ θέματα της εταιρείας που θα έκανε τις εκλογές", ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Την εταιρεία επέλεξαν πάντως ομόφωνα 8 σύμβουλοι, 2 από κάθε υποψήφιο.

Η εταιρία Infosolutions, η οποία είχε εγκριθεί ομόφωνα από την ΚΕΦΕ, δεν ήταν άγνωστη στη Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για την εταιρία που ασχολείται με διαδικτυακά συστήματα και λύσεις μηχανοργάνωσης, η οποία είχε αναλάβει και τις εκλογές τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία του 2009, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη.

Η εν λόγω εταιρία, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από τη Συγγρού, αποτέλεσε πρόταση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΕΦΕ.

Πρόκειται μάλιστα για την ίδια εταιρία, η οποία φέρεται να είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργικού γραφείου επί Σαμαρά.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η Infosolutions είναι μία εταιρία που δραστηριοποιείται κατ' εξοχήν στο διαδίκτυο, η ιστοσελίδα της είναι υπό κατασκευή.

Μετά το φιάσκο η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να προσφύγει νομικά κατά της εταιρίας, διεκδικώντας αστική αποζημίωση, ενώ η ΚΕΦΕ εξέδωσε ανακοίνωση: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».