Τζιτζικώστας: Πηγαίνω κόντρα σε ό,τι θεωρώ λάθος

Για “αλλεπάλληλα χτυπήματα” που δέχεται από “μηχανισμούς της ακινησίας” επειδή “ενοχλεί” έκανε λόγο ο υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

“Τους ενοχλεί που η βάση του κόμματος αγκαλιάζει την υποψηφιότητά που φέρνει την αλλαγή στο κόμμα μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως το ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν θα μπορεί να είναι στη Βουλή, δεν είναι μειονέκτημα για την παράταξη, αλλά πλεονέκτημα, εξηγώντας πως “η παράταξη δεν είχε ποτέ πρόβλημα εντός του κοινοβουλίου αλλά στη κοινωνία”, και προσθέτοντας ότι, όπως προβλέπει και το καταστατικό του κόμματος, στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει ένας αντιπρόεδρος που θα ασχολείται με τα κοινοβουλευτικά και ένας ακόμα που θα ασχολείται με τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος.

Για το αν είναι ο “αντάρτης” της Νέας Δημοκρατίας που πάει κόντρα σε όλα, σχολίασε: “Πάω κόντρα σε ό,τι θεωρώ λάθος και κάνω αυτό που είναι σωστά. Κάνω ό,τι με προστάζει η συνείδησή μου και όχι η φιλοδοξία μου. Αν έπραττα με βάση τη φιλοδοξία μου θα περίμενα να περάσει η μπόρα για την χώρα και την παράταξη μας και θα έμενα καλυμμένος πίσω από την ασφάλεια που μου παρέχει η θέση του Περιφερειάρχη. Εγώ μπορεί να έχω χρόνο αλλά δεν έχει χρόνο η χώρα”.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ότι η όποια κριτική ασκεί είναι επειδή έχω κόντρα με τους συνυποψηφίους του. “Εγώ τους τιμώ όλους, και ειδικά τους πρώην προέδρους της ΝΔ, αλλά γίνανε λάθη και πρέπει να δούμε τι έφταιξε”, επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πως οι σχέσεις του τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον Κώστα Καραμανλή είναι “μια χαρά”.