Μεϊμαράκης: Δε θέλω να γίνει θέμα στα κανάλια τι γραβάτες φοράγαμε…

Στο Αγρίνιο μίλησε απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στα όσα προηγήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή πριν αναλάβει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ότι «εγώ στα δύσκολα μπαίνω μπροστά».

Όσον φορά στον προεκλογικό αγώνα που ακολούθησε, είπε ότι έγινε ασυντόνιστα και με διαλυμένες οργανώσεις, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό».

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα για να μας βγάλει από την κρίση και διώχνει τις επενδύσεις», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

Ακόμη, ανέφερε πως «πρέπει να σταματήσει ο μύθος ότι η Αριστερά παρέχει κοινωνική πολιτική, διότι είναι ένας μύθος που πλέον υπάρχει μόνο στην Ελλάδα», και συνέχισε: «Για να γίνει κοινωνική πολιτική πρέπει να παράγεις, να έχεις εισόδημα. Εμείς δώσαμε χρήματα από το πλεόνασμα και εκείνοι έδωσαν λιγότερα χρήματα για τις ευπαθείς ομάδες και μάλιστα από το έλλειμμα».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο επικίνδυνος τώρα που λέει σε όλα ναι».

Σχετικά με την εσωκομματική εκλογική διαδικασία, κάλεσε τους νεοδημοκράτες να σέβονται την ιστορία του κόμματος λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να έχουμε σεβασμό στην ιστορία μας, να προχωρήσουμε στην πορεία που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αν εμείς δεν σεβαστούμε την ιστορία του κόμματος, μην περιμένετε να μας σεβαστούν οι άλλοι. Εγώ θέλω τους νεοδημοκράτες να λένε με περηφάνια ότι είναι Νέα Δημοκρατία. Δεν καταλαβαίνω κάποιους που λένε να αλλάξουμε ονομασία. Με Μεϊμαράκη πρόεδρο το όνομα της ΝΔ θα μείνει Νέα Δημοκρατία. Σκέφτομαι μάλιστα στο συνέδριο του κόμματος να προτείνω να επανέλθει ο πυρσός στο σήμα».

Επίσης, ανέφερε πως στόχος του θα είναι το ποσοστό της ΝΔ να γίνει σύντομα 40%.

Ακόμη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας πως δεν θα έπρεπε ο κάθε περαστικός να ψηφίζει για πρόεδρο του κόμματος, σημειώνοντας: «Πρέπει οι νεοδημοκράτες να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Πρότεινα να εγγραφούν ως μέλη, μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, όσοι επιθυμούν, ώστε να έχουμε εκλογικούς καταλόγους και έτσι να προχωρήσουμε».

Ταυτόχρονα, επανέλαβε τη διαφωνία του στη διεξαγωγή τηλεμαχίας, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, αλλά για μία εσωκομματική νεοδημοκρατική διαδικασία. «Δεν θέλω μετά να γινόμαστε θέμα στα κανάλια για το ποια γραβάτα φορούσε ο καθένας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών «θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους».