Τόσκας: Στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Για τον έναν από τους δράστες του σημερινού επεισοδίου ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και επίκειται και γίνονται ενέργειες για να συλληφθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας πως από την έρευνα προκύπτει πως είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Για τους άλλους τρεις που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο ο κ. Τόσκας ανέφερε πως βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει έρευνα και για περισσότερα άτομα.

Σε ό,τι αφορά την στάση της αστυνομίας, ο κ. Τόσκας είπε ότι ήταν η αρμόζουσα και πως άντρες των ΜΑΤ προστάτεψαν τον κ. Κουμουτσάκο.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του για το περιστατικό ο κ. Τόσκας ανέφερε: “Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου”.