Αθανασίου: Δε στοιχειοθετούν αδίκημα οι δηλώσεις Φίλη

“Ως υπουργός, θα όφειλε να σέβεται τις γενοκτονίες που η Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει. Η διάταξη που πέρασα ήταν σαφέστατη, για το Ολοκαύτωμα και τις γενοκτονίες που διεθνή δικαστήρια αναγνώρισαν – ή το ελληνικό Κοινοβούλιο και η Εθνοσυνέλευση. Συνεπώς, ουδείς δικαιούται να ομιλεί περί εθνοκάθαρσης ή γενοκτονίας. Ας έρθει το Κοινοβούλιο και να πει περί εθνοκάθαρσης”, δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα FM ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπ. Παιδείας Νίκου Φίλη για το θέμα των Ποντίων.

“Όταν είσαι υπουργός, πρέπει να το σέβεσαι αυτό”, πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου, ξεκαθαρίζοντας πάντως, με την ιδιότητά του ως νομικού, ότι δεν ευσταθούν τα περί ποινικής δίωξης κατά του υπουργού Παιδείας, καθώς, όπως επεσήμανε, δεν στοιχειοθετείται αδίκημα.

“Διότι αυτή η κρίση του είναι επιστημονική και όχι κακόβουλη και δεν προκαλεί δράσεις βίας. Δεν κρύβομαι, με ξέρετε πάρα πολύ καλά. Πολιτικά, είναι καταδικαστέο. Αλλά άλλο το πολιτικό και άλλο το ποινικό και πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε, για να είμαστε δίκαιοι, διότι εκπροσωπούμε και το Κοινοβούλιο”, εξήγησε.