Αθανασίου: Πόσο φόρο πλήρωσε το ελληνικό Facebook;

Με ποιον τρόπο φορολογείται και ποια είναι τα έσοδα από τη φορολόγηση της εταιρείας Facebook ζήτησε να μάθει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου.

Ο κύριος Αθανασίου διερωτάται με ποιον τρόπο αναιμετωπίζει φορολογικά  η κυβέρνηση την εταιρεία.

Στο σχετικό ερώτημα αναφέρει μάλιστα και το πρόσφατο παράδειγμα της Βρετανίας, για την οποία δημοσιεύματα έκαναν λόγο πως το Facebook πλήρωσε φόρο σχεδόν 6000 ευρώ στη Βρετανία για το 2014.  

Η ερώτηση του Νάσου Αθανασίου:   Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών Δημοσιεύματα του ξένου και του εγχώριου Τύπου αναφέρουν ότι η εταιρία Facebook απέδωσε φόρο εισοδήματος ύψους 5.762 Ευρώ, στις υπηρεσίες εσόδων της Βρετανίας, για το έτος 2014. Η εν λόγω εταιρία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και στη χώρα μας, όπως επίσης και άλλες διαδικτυακές εταιρίες συναφούς ή παραπλήσιου αντικειμένου. Επειδή, η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, Επειδή, το ελληνικό δημόσιο καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες συγκέντρωσης δημοσίων εσόδων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός: -Πόσο φόρο εισοδήματος απέδωσε στο ελληνικό δημόσιο η ανωτέρω αναφερθείσα εταιρία κατά το οικονομικό έτος 2014; Ο Ερωτών Βουλευτής Αθανάσιος Αθανασίου, Περιφέρειας Αττικής.