Στην Αμφίπολη ο Άδ. Γεωργιάδης – “Αυτή η ανασκαφή θα αλλάξει τον τόπο”

Το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης επισκέφθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, η οποία τον ξενάγησε στους χώρους του μουσείου.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα «μοναδικά» εκθέματά του και, απευθυνόμενος στην κ. Περιστέρη, τη συνεχάρη από καρδιάς για το ανασκαφικό της έργο στην περιοχή, κάνοντας λόγο για «τη συγκλονιστικότερη ανακάλυψη των τελευταίων ετών».

«Μάς έδωσε υπερηφάνεια», είπε και προσέθεσε: «Για όποιον γνωρίζει από την ιστορία και αρχαιολογία του τόπου μας, η ανασκαφή που επιμελείται η κ. Περιστέρη, με τόσο επαγγελματισμό και τόση αυτοθυσία, θα αλλάξει τον τόπο αυτό και την ιστορία του».

Από την πλευρά της, η αρχαιολόγος και προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών ευχαρίστησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα λόγια του, τονίζοντας ότι όλη η ομάδα της έχει το μεράκι και προσπαθεί, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα.

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με αγρότες των Σερρών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου προέβη στην εξής δήλωση: «Ήθελα να έρθω και να σας πω ο ίδιος ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΝΔ να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα που εισηγείται ο κ. Τσίπρας για τους αγρότες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».