Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έγινε μνημονιακότερος των τροϊκανών

“Αδίστακτη πολιτική απάτη” εναντίον του ελληνικού λαού καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

“Από την επόμενη των εκλογών οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν με πάταγο. Αποδεικνύεται μέρα με την μέρα οι συνεταίροι Τσίπρας και Καμμένος έστησαν μια αδίστακτη πολιτική απάτη. Ο κ. Τσίπρας μεταλλάχθηκε και έγινε και μνημονιακότερος των τροϊκανών. Το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα είναι άλλη μια απόδειξη, αλλά δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία”, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος σημείωσε ότι η ΝΔ δεν προσποιήθηκε ούτε ότι είναι αντιμνημονιακή, ούτε μνημονιακή, “είπε από την αρχή ότι είναι αναγκαία πολιτική, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση που δυστυχώς την έπληξε”.

“Εσείς ορίσατε το επίπλαστο αυτό δίλημμα και σήμερα καταλαβαίνετε ότι είναι μια πολιτική που πρέπει να εφαρμόσουμε”, ανέφερε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε ότι η “πολιτική απάτη” της κυβέρνησης άρχισε να αποκαλύπτεται πρώτα από όλα “γιατί σκόπιμα αναβαλλόταν για την επόμενη των εκλογών”, και εξήγησε πως αναφέρεται πρώτα σε ό,τι αφορά τον φόρο εισοδήματος, που δήθεν θα μειωνονόταν, όσο και σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, όπου θα καταργούνταν δήθεν εντελώς.

“Αυτή η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται μέσα από τις αυξήσεις που άρχισαν αμέσως μία εβδομάδα μετά τις εκλογές”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και επεσήμανε πως πρόκειται για τις αυξήσεις προκαταβολής φόρου από 55% στο 75%, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και μιας σειράς προϊόντων στο 23%, την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε αρκετά νησιά για να πάει σταδιακά σε όλα, την αύξηση στο διπλάσιο του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, την αύξηση κατά 30% στην εισφορά αλληλεγγύης στα ασφάλιστρα.

Η “πολιτική απάτη αυτή”, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, αποκαλύπτεται ακόμη πιο ξεκάθαρα μέσα από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που “επιφυλάσσει μέτρα λιτότητας 6,5 δισ., από τα οποία τα 5 δισ. είναι πρόσθετοι φόροι και περικοπές συντάξεων”.

Αναφερόμενος ειδικώς στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως μέσα από αυτό καταδεικνύεται ότι “πήγαν στον βρόντο” όλες εκείνες οι προεκλογικές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για αλλαγές και βελτιώσεις στα μέτρα που ήδη είχε συμφωνήσει και που “θα μπορούσε να πάει στις Βρυξέλλες να τα αλλάξει”.

“Αν ο ίδιος, τώρα, λέει ότι το ξέχασε, να ξέρει ότι ούτε ο κόσμος το ξεχνάει, ούτε η εθνική αντιπροσωπεία”, προειδοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης, καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός παρουσίαζε ένα παράλληλο πρόγραμμα “το οποίο ουδέποτε κατάλαβε κανείς πως θα υλοποιηθεί” και θα “έχει την τύχη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης”.

Απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε μεταξύ άλλων πως: αυξάνει αναδρομικά τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, καταργεί εκπτώσεις που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση (ΕΝΦΙΑ), καταργεί τις συντάξεις των υπερήλικων, αυξάνει τους φόρους, ανατρέποντας ρυθμίσεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν για την αντιμετώπιση αδικιών, καταργεί τον προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το βάζει στο περιθώριο, κλείνει το μάτι στους κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες (με αιχμή τη ρύθμιση με τους μεγαλοφειλέτες), δίνει ευκαιρία στην υποκειμενική κρίση της διοίκησης από την οποία μπορεί να προκύψει διαφθορά, νομιμοποιεί τη συναλλαγή, αιφνιδιάζει τους μικροοφειλέτες (ρύθμιση των 100 δόσεων) και αναδιανέμει τη μιζέρια.

Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει πολιτικές -μέσω του νομοθετήματος- που περικόπτουν συντάξεις, αλλά χαρίζουν χρέη στους φοροφυγάδες. Ταυτοχρόνως εξέφρασε τον προβληματισμό ότι οι ρυθμίσεις για το φάρμακο μπορεί να οδηγήσουν στην είσοδο στην αγορά φαρμάκων ακριβών και εισαγόμενων.