Θεοχαρόπουλος: Δεν είναι προοδευτική η κυβέρνηση που συγκροτείται

Την οριοθέτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έθεσε σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις (ΣΚΑΙ, Real FM) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

“Έχουμε σύμπτωση απόψεων με την κ. Γεννηματά, θα κάνουμε στη νέα διακυβέρνηση, εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση, αυτός είναι ο ρόλος μας που διαμορφώνεται με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”, τόνισε και προσέθεσε: “Χρειάζεται μια κυβέρνηση σε προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Δυστυχώς αυτή που συγκροτείται με τους ΑΝΕΛ δεν είναι. Υπάρχει πρόβλημα, η χώρα χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και τομές που είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε, αλλά δημιουργείται μια κυβέρνηση που δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά”.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι πρόταση συνεργασίας δεν υπήρξε ούτε στη ΔΗΜΑΡ ούτε στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Τσίπρα, με τον οποίο συζήτησε ότι θα πρέπει στην πορεία να αναζητηθούν δίαυλοι επικοινωνίας για τα δύσκολα προβλήματα της χώρας ώστε να εξευρεθούν λύσεις. “Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα, διαφορετικό από το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας, που ήδη είχε κάνει την επιλογή του”, συμπλήρωσε και τόνισε ότι οι κυβερνητικές συνεργασίες πρέπει να διαμορφώνονται σε προγραμματική βάση σε φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις διότι έχετε δει εσείς καμία προγραμματική συμφωνία; Έχετε δει συζήτηση περί προοδευτικού προγράμματος; Δεν οδηγεί πουθενά αυτό χωρίς συμφωνία σε συγκεκριμένους άξονες πολιτικής”, υπογράμμισε.

Σχετικά με το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισήμανε ότι διατηρείται η πολιτική και οργανωτική αυτονομία των δυο κομμάτων και πως ο στόχος είναι να μην είναι μια σημαία ευκαιρίας. “Βεβαίως να συζητήσουμε τις διαδικασίες της μετεξέλιξης αυτού του εγχειρήματος, ώστε να δημιουργηθεί μια ευρεία δημοκρατική συμπαράταξη. Το πρώτο βήμα έγινε. Η αφετηρία είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Στο Ποτάμι υπάρχουν κεντροαριστερές δυνάμεις, είμαστε ανοικτοί, καλούμε αυτές τις δυνάμεις να συμπορευθούν σε αυτή τη διαδικασία από εδώ και στο εξής. Δεν βάζουμε όρους και προϋποθέσεις. Ελπίζουμε να μείνουν στην άκρη μικρομεγαλισμοί και αλαζονείες. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα προχωρήσουμε μπροστά. Εμείς το κάναμε, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφήσαμε το παρελθόν και προχωρήσαμε μπροστά. Το κάλεσμα είναι διαρκές”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.