Αποτελέσματα εκλογών: Ποια γνωστά στελέχη δεν εκλέγονται

Εκτός Βουλής μένουν γνωστοί βουλευτές και κομματικά στελέχη, ακόμα και προσωπικότητες που διατέλεσαν σε υπουργικούς θώκους.

Πολλές είναι οι "ηχηρές" απουσίες στην περιφέρεια της Β' Αθηνών, όπου από τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μένει στο... νήμα και πάλι εκτός Βουλής ο Αργύρης Ντινόπουλος, όπως και ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ από το Ποτάμι εκτός Βουλής μένει η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Επίσης στη Β' Αθηνών, από τη Χρυσή Αυγή η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, θα μείνει εκτός Βουλής αν ο επικεφαλής του κόμματος αποφασίσει να λάβει την έδρα που λαμβάνει από τη Β' Αθηνών.

Από το ΠΑΣΟΚ, εκτός μένουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (αν η Φώφη Γεννηματά επιλέξει τη συγκεκριμένη έδρα) και Πύρρος Δήμας, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός θα μείνει και ο Τέρενς Κουίκ, αν ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει να πάρει την έδρα του στη Β' Αθηνών.

Στην Α’ Αθήνας, δεν εκλέγεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη ΝΔ μένουν εκτός η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θάνος Πλεύρης

Στο Υπόλοιπο Αττικής, εκτός φαίνεται να μένει η Ελένη Γερασιμίδου από το ΚΚΕ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνονται να "χάνουν" επίσης τον Ν. Μαυραγάνη στην Εύβοια, καθώς και τον Γρ. Μακαρόνα στο Ηράκλειο, αν ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει να πάρει την έδρα του στο Ηράκλειο.

Επίσης στο Ηράκλειο, το αν θα εκλεγεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εξαρτάται από το ποια έδρα θα επιλέξει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και στα Γρεβενά χάνει την έδρα του ο Τιμολέων Κοψαχείλης, αφού τη μοναδική έδρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Β' Πειραιώς, εκτός Βουλής μένει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Παντελής Καψής από το ΠΑΣΟΚ και ο Τάσος Νεράντζης από την ΝΔ, ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν εκλέγεται η υποψήφια με το Ποτάμι Χριστίνα Ταχιάου, εκτός και αν ο πρόεδρος του Ποταμιού επιλέξει να κρατήσει την έδρα των Χανίων.

Στην Αχαΐα, τη μοναδική έδρα της χάνει η Χρυσή Αυγή, κι έτσι μένει έξω ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Εξάλλου, με την απουσία της Λαϊκής Ενότητας από τη Βουλή, εκτός κοινοβουλίου μένουν και αρκετοί πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Όλγα Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Κώστας Λαπαβίτσας.

Όσο για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων, η "έκπληξη" είναι ότι το Ποτάμι δεν εκλέγει βουλευτή Επικρατείας, και έτσι δεν μπαίνει στη Βουλή ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.