Μεϊμαράκης: Εμείς δεν είμαστε ρεμπέτ ασκέρ σαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει πρώτος την Κυριακή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και εκτίμησε πως σε αυτήν την περίπτωση σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

“Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν η χώρα θα πάει στην κανονικότητα ή αν θα πάει με τον Τσίπρα που αποδείχθηκε ανίκανος”, υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος και αναρωτήθηκε τι κρύβεται πίσω από την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει με τη ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις διαφορετικές θέσεις και αντιλήψεις που υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν συμπεριφέρεται δημοκρατικά. Αναφέρθηκε επίσης σε σειρά μέτρων, όπως η αύξηση στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, που όπως είπε είναι μέτρα της κυβέρνησης και δεν επιβλήθηκαν από το εξωτερικό.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα στο εσωτερικό της ΝΔ. “Δεν είμαστε ένα ρεμπέτ ασκέρ όπως είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας το κείμενο των “53”.

Δεσμεύθηκε ακόμα πως αν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, θα σχηματίσει μια κυβέρνηση με ικανούς και άξιους, ανεξαρτήτως από το αν ανήκουν στη ΝΔ. “Πρέπει να βρεθούν εκείνοι που ξέρουν το θέμα και θα είναι και έτοιμοι ψυχολογικά να σηκώσουν το βάρος. Δεν θα γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών ούτε καθηγητών”, είπε, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση στελέχη ακόμα και από άλλους χώρους ή και την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Κατηγόρησε εξάλλου τον κ. Τσίπρα πως δεν ξέρει τι έχει υπογράψει στη συμφωνία και πως έχει στηρίξει όλη του τη στρατηγική στη λίστα Λαγκάρντ που παραγράφεται τον Δεκέμβριο.

Έθεσε την σταθερότητα ως βασικό παράγοντα για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και εξέφρασε την εκτίμηση πως στο τέλος του έτους με κυβέρνηση ΝΔ θα μπορέσει σιγά σιγά να ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά.

Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι το μείζον είναι αν είναι διαχειρίσμο κι αυτό εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας. “Αν ο κ. Τσίπρας είχε δεχτεί την τελευταία αξιολόγηση, τώρα θα είχε συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, όχι το κούρεμα αλλά η αναδιάρθρωση”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως είτε λέει ψέματα είτε δεν ξέρει.

Μάλιστα, θεώρησε δεδομένο πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε φέρει μια πολύ καλύτερη συμφωνία και η χώρα θα είχε βγει στις αγορές.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δραπετεύει και πως κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει. “Ο ίδιος δεν θέλει να βγει”, σημείωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως αισθάνεται πως “κρατά μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα”.