Γεννηματά: Ο Μεϊμαράκης παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι

“Είμαστε σήμερα εδώ για να ξαναφέρουμε την ελπίδα σε κάθε ελληνική οικογένεια, αυτή την ελπίδα που συνετρίβη στο τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο του κ. Τσίπρα”, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πλατεία Κοτζιά, καλώντας τους πολίτες να δώσουν τη δύναμη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι το τρίτο κόμμα στις εκλογές, ο εγγυητής της σταθερότητας, ο καταλύτης της συνεργασίας.

“Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι. Όμως εκφράζει την παλιά, γνωστή δεξιά, με τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες συνταγές”, ανέφερε η κ. Γεννηματά. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη παριστάνει “το καινούργιο”, όμως οι πολίτες τον γνώρισαν, τον δοκίμασαν, ξέρουν, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε μία αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου με μεταρρυθμιστική πνοή και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση. Ο τόπος χρειάζεται μία προοδευτική πολιτική”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες θα στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού”.

“Επιδίωξη μας είναι να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, μία απαραίτητη αλλαγή στην οποία δυστυχώς δεν προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα της αριστεράς”, προσέθεσε.

Υποστήριξε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συγκροτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και κινήσεις πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία, θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών, καθώς δίνει το ”παρών” και διεκδικεί να αποτελέσει τον εναλλακτικό τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή. “Ένα προοδευτικό πόλο με ρεαλισμό και κοινωνικές ευαισθησίες, μακριά από το νέο-φιλελευθερισμό και τον λαϊκισμό”, είπε και συμπλήρωσε: “Απευθύνουμε κάλεσμα σε κινήσεις πολιτών, της κεντροαριστεράς και της οικολογίας, στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού ρεύματος ρεαλισμού και λογικής. Μία μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική συμπαράταξη είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ”.