Μετά το debate, οι πέντε δρόμοι: Και τώρα… πάνε πλατεία!

Πέντε μόλις μέρες πριν τις εκλογές, φαίνεται πώς σειρά έχουν οι μάχες της πλατείας. Στον ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Παρασκευή, η οποία θα μεταδοθεί σε γιγαντοοθόνες σε πολλές πρωτεύουσες νομών της χώρας. Η ΝΔ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν η κεντρική συγκέντρωση της Πέμπτης θα γίνει στο Σύνταγμα ή στην Ομόνοια. Στη ΝΔ υπήρχε η αρχική σκέψη η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια, για να υπογραμμιστεί το συναινετικό μήνυμα που εκπέμπει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει τελική απόφαση, καθώς εξετάζεται και το... ανταγωνιστικό ενδεχόμενο της πλατείας Συντάγματος.

Πάντως, η ΝΔ θα ρίξει το βάρος της στο Λεκανοπέδιο, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πάλαι ποτέ πανίσχυρο προπύργιό του. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι η Αττική μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την πρωτιά και επικεντρώνει τις προσπάθειες για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, η πλατεία Συντάγματος θα πρωταγωνιστήσει την Παρασκευή, με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα. Θα υπάρξουν προσυγκεντρώσεις τουλάχιστον σε τέσσερα σημεία της Αθήνας, ενώ η συγκέντρωση του Συντάγματος πρόκειται να μεταδοθεί απευθείας σε γιγαντοοθόνες σε κεντρικές πλατείες σε πολλές πρωτεύουσες νομών.

Έως την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εμφανιστεί επίσης στις εκλογικές περιφέρειες όπου είναι υποψήφιος αλλά και στην κομβική και... επικίνδυνη για φλερτ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, Πάτρα. Έτσι, απόψε θα μιλήσει στη Λάρισα, την Τετάρτη στην Πάτρα και την Πέμπτη στο Ηράκλειο.