Νέα δημοσκόπηση: Όλα ανοιχτά για πρωτιά και είσοδο στη Βουλή

Εικόνα απόλυτου ντέρμπι σε ό,τι αφορά την πρωτιά στις εκλογές της Κυριακής, αλλά και θρίλερ για το πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ισοβαθμούν με 24,6%, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,1%.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 31,6%, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,2%, το Ποτάμι με 5,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,8%, ενώ οριακά στο 3% βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όσο για τους αναποφάσιστους, περίπου ένας στους τέσσερις φαίνεται να προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (24%), ενώ 16% προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, 8% από τη Χρυσή Αυγή και 7% από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, δημοφιλέστερος αναδεικνύεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 49%, και ακολουθούν οι Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης με 44%, η Φώφη Γεννηματά με 37%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 29%, ο Πάνος Καμμένος με 27%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 16% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 13%.

Στο σχετικό ερώτημα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 29%, έναντι 22% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.