Αλέξης Τσίπρας: Το Αιγαίο μετατρέπεται σε θάλασσα – νεκροταφείο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο με αφορμή, τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των προσφύγων, είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν δεν είναι ικανός και ότι χρειάζεται μια τεχνοκρατική κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα.

Επίσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αφού οι αντίπαλοί του απέτυχαν με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και αφού τώρα βλέπουν ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα θέλουν να μας ενσωματώσουν και να πάμε σε κυβέρνηση- ζόμπι, που θα έχει δύο κόμματα που δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά, θα είναι μια κυβέρνηση- ζόμπι, με κάποιον πρωθυπουργό που δεν θα είναι εκλεγμένος. Δεν θα πετύχουν ούτε αυτό τον στόχο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανερχόμενος στο θέμα των προσφύγων ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μετά και την ανείπωτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι, πρέπει όλοι κυρίως η ΕΕ να αναλάβουμε ευθύνη απέναντι σε ένα δράμα. Βλέποντας αυτή την εξέλιξη είπε ο κ. Τσίπρας δηλαδή το Αιγαίο να μετατρέπεται σε θάλασσα- νεκροταφείο, αναρωτιόμαστε αν το θέμα αυτό, αξίζει να μπαίνει σε μικροκομματική αντιπαράθεση. Επικρίνοντας τη ΝΔ για τη στάση της ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι πρόοδος ότι ο κ. Μεϊμαράκης σήμερα αναφέρθηκε σε πρόσφυγες, γιατί μέχρι τώρα αναφέρονταν σε λαθρομετανάστες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις υποδομές για την υποδοχή των προσφύγων, ωστόσο σημείωσε, η κυβέρνησή του, έκανε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει, αλλά είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι το πρόβλημα μας υπερβαίνει.

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε αναφορικά με τη φράση του περί θαλασσίων συνόρων, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον κ. Μεϊμαράκη για απομόνωση μιας φράσης του και δήλωσε ότι στη θάλασσα, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγεις και να κλείνεις, δεν είναι δυνατόν επίσης να βυθίζονται τα πλοιάρια και να πνίγονται οι άνθρωποι, είπε χαρακτηριστικά.