Μεϊμαράκης: Αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, θα απευθυνθεί στον δεύτερο

Την άποψή του ότι δεν υπήρχε λόγος να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, υπενθυμίζοντας ότι από το 2009 μέχρι σήμερα η χώρα είδε επτά διαφορετικούς πρωθυπουργούς.

Ερωτηθείς τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι θα απευθυνθεί στο δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, όπως ορίζει το Σύνταγμα, κάτι που όπως σημείωσε είναι λογικό, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε μέχρι τώρα και ήταν αυτός που διαπραγματεύτηεκε το νέο πρόγραμμα, το οποίο δεσμεύει τη χώρα για τρία χρόνια. Ανέφερε ακόμα ότι θα προχωρήσει σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και θα συνεχίσει χωρίς καθυστέρηση τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.

"Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των θεσμικών παραγόντων", υπογράμμισε και διευκρίνισε πως αν το πρόβλημα είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ακόμα και αυτό είναι διατεθειμένος να δεχτεί να μπει στη συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε πως ο σχηματισμός μίας νέας κυβέρνησης θα δημιουργήσει μία σταθερότητα, η οποία θα εμπνεύσει αισιοδοξία.

"Η χώρα θα κυβερνηθεί. Το θέμα είναι να έχουμε εθνικό σχέδιο που θα αναλάβουν την ευθύνη όλες οι πολιτικές δυνάμεις με όλους τους φορείς να υλοποιήσουν", σχολίασε και κάλεσε τους πολίτες αυτή τη φορά να αποφασίσουν με βάση τα πεπραγμένα της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το δημοψήφισμα “άχρηστο και διχαστικό”, ενώ σημείωσε πως αυτό ήταν που έφερε τα capital controls, ενώ επεσήμανε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει από τον Ιανουάριο σε αυτά που του είχαν προτείνει οι Ευρωπαίοι εταίροι, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Αναγνώρισε εξάλλου ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά έγιναν λάθη, από τα οποία ωστόσο η παράταξη, όπως επεσήμανε, έχει μάθει, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε ανακόλουθο.

Όσον αφορά το πολλές φορές αντισυμβατικό στυλ του και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως είναι πολλά χρόνια στην πολιτική και είναι γνωστό ότι ποτέ δεν υπήρξε “comme il faut”, ενώ για το χαρακτηρισμό “ψευτράκος” που είχε απευθύνει πρόσφατα στον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε πως, αν χρειάζεται, το παίρνει πίσω χάριν της δημιουργίας ενός κλίματος συναίνεσης και συνεννόησης.