Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τα “μυστικά κονδύλια” σε δύο υπουργεία

Στα “μυστικά κονδύλια” που έλαβαν από το υπουργείο Εξωτερικών τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης (μετέπειτα Προστασίας του Πολίτη) και Εθνικής Άμυνας επεκτείνεται η έρευνα του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα, Σπύρου Μουζακίτη, για τη διάθεση και διαχείριση κονδυλίων από το υπουργείο Εξωτερικών.

Με παραγγελία του ο κ. Μουζακίτης ζητά από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών να πραγματοποιήσει ελέγχους και να συντάξει πραγματογνωμοσύνες, ώστε να διαπιστωθεί αν χρήματα που διατέθηκαν στα συγκεκριμένα υπουργεία δαπανήθηκαν για τους σκοπούς που ζητήθηκαν, ή υπήρξαν παρατυπίες.

Η έρευνα του κ. Μουζακίτη για τα “μυστικά κονδύλια” του υπουργείου Εξωτερικών έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2012, μετά από καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύματα του Τύπου, και ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας περιμένει την απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για να παραλάβει τα στοιχεία που ζήτησε, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών ανέθεσε στο Συμβούλιο να κρίνει αν αυτά τα στοιχεία πρέπει να χορηγηθούν, λόγω του ευαίσθητου τομέα που καλύπτει το υπουργείο. Μάλιστα, τμήμα του Νομικού Συμβουλίου έχει ήδη αποφανθεί υπέρ της μεταβίβασης των στοιχείων, όμως λόγω της σοβαρότητάς του το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια.