Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βαρίδια, μας τα πήρε ο Τσίπρας

Να δώσουν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει λύση την επομένη των εκλογών κάλεσε τους ψηφοφόρους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στις Σέρρες.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Λαφαζάνη επειδή όταν ήταν μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εάν είχε καταργηθεί το bonus των 50 εδρών, αυτό θα εξασφάλιζε συνεργασίες, είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε πως αυτό θα υποχρέωνε το δεύτερο κόμμα να μην δραπετεύει και να αναλάβει την ευθύνη του.

Σήμερα που αυτό δεν έγινε, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και θα πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιβάλει με τη ψήφο του, όπως σχολίασε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για “βαρίδια” στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά του συνέστησε να σταματήσει να κάνει υποδείξεις στο ΠΑΣΟΚ και να ασχοληθεί με το κόμμα του που φυλλορροεί.

“Θέλω να του υπενθυμίσω - επειδή φαίνεται πως έχει επιλεκτική μνήμη - ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της χώρας, κινητοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ και από μένα προσωπικά. Θέλω επίσης να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση. Δεν έχει βαρίδια. Από τα τελευταία φρόντισε να μας απαλλάξει ο ίδιος, τα πήρε στο κόμμα του.”, επεσήμανε, και συνέχισε: “Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το νέο. Είναι το τέλος του παλιού. Και όπως λέει και ο ίδιος, καιρός να ξεμπερδεύουμε από αυτό”.