Χαϊκάλης: Δεν ήταν offshore, ήταν κυπριακή!

Εξηγήσεις για την υπόθεση της εταιρείας offshore, για την οποία τον κατηγόρησε ο βουλευτής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. 

Όπως ανέφερε:

"Υπαγορεύεται από κέντρα που έχουν σκοπό να πλήξουν προσωπικά εμένα. Εάν είχα μία ευκαιρία καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων στη Γερμανία θα τολμούσε κανείς να πει ότι είναι offshore στη Γερμανία. Κανείς δεν γνωρίζει ότι από το 2003 η Κύπρος μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλο το καθεστώς επιβάλλεται σύμφωνα με τα πλαίσια της Ε.Ε.; Δεν μιλάμε για κυπριακή offshore. Μιλάμε για κυπριακή, ευρωπαϊκή εταιρεία και όχι offshore. 

To 2008 οι δουλειές σε τηλεόραση και θέατρο πάνε καλά. Υπάρχει μία ανταπόκριση στην εύνοια του κόσμου και στην κυπριακή αγορά. Σκέφτηκα έναν τρόπο να αξιοποιήσω το καλλιτεχνικό μου κεφάλαιο με μία επέκταση των καλλιτεχνικών μου ενδιαφερόντων και προστασίας των πνευματικών μου δικαιωμάτων στην Κύπρο. Έτσι μου έγινε μία προσφορά. Έτσι συνέταξα μία νόμιμη σύμβαση με αυτή την εταιρία. Συνεργάστηκα μαζί της με την εταιρεία metrofilm και ούτε συμμετείχα, ούτε είμαι μέτοχος, ούτε διοικητικό μέλος ή ιδιοκτήτης. Συμφώνησα με αυτή την εταιρεία στη Λευκωσία στις 8 Αυγούστου του 2008. Με αυτό τον τρόπο ήθελα να μπω στο χώρο της παραγωγής. Η εταιρεία λειτουργούσε σαν ατζέντης, να μου κλείνει θέατρα και να μου κλείνει τα πνευματικά μου δικαιώματα. Είχαμε μία συνεργασία έως το 2011. Το 2011 όπου υπάρχει και το τελευταίο τιμολόγιο που κόπηκε, δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα και σταμάτησε η συνεργασία μας. Έκανα μία ανακοίνωση ότι δεν επιθυμώ πλέον τη συνεργασία μου με αυτή την εταιρεία".

"Οι απολαβές, οι οποίες είχα έχουν φορολογηθεί και υπάρχουν παραστατικά. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν συνιστά μία εταιρεία υπό το καθεστώς offshore. Όλα έχουν περάσει από έλεγχο. Επαναλαμβάνω ότι όλο αυτό μου κινεί την υποψία και καταγγέλλων ότι ήμουν στόχος της κοινής γνώμης. Ότι ο Χαϊκάλης είναι μέσα στη διαφθορά και οι ΑΝΕΛ έχουν τον Χαϊκάλη που κινείται μέσα στη διαφθορά".