Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι αμετανόητος

Στο δρόμο της επίθεσης με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Τσίπρας είναι αμετανόητος, καθώς ενώ είχε την στήριξη των κομμάτων της Βουλής με 251 ψήφους εκείνος προτίμησε να πάει σε εκλογές. "Είναι δυνατόν τη θητεία των τεσσάρων χρόνων να την κάνει 6 μήνες μόνος του; Θεώρησε ότι η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου και το εσωτερικό του ζήτημα μπορεί να το πάει σε εκλογές".

"Μου φάνηκε αμετανόητος. Αφού τελικά υπέγραψε τι ήθελε να πει: Δώσε μου νέα εντολή να επικυρώσω το μνημόνιο που υπέγραψα'. Γι' αυτό σας λέω, είναι αμετανόητος, δεν μπορεί να δώσει στίγμα", τόνιζε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Οι εκλογές θέλουν το χρόνο τους για να συζητηθούν τα ζητήματα που υπάρχουν και να μπορούν να αποφασίσουν οι πολίτες. Το 2012 όταν γίνονταν οι εκλογές υπήρχε συζήτησε από το 2011 και το 2015 υπήρχε συζήτηση από το 2013 για το μνημόνιο. Τώρα καλούμαστε να επικυρώσουμε κάτι που άλλαξε τη ζωή μας λίγες ημέρες πριν, τον Αύγουστο. Θα έπρεπε να υπάρξουν δύο ακόμα εβδομάδες καιρός για να συζητηθούν τα ζητήματα. Είναι καθεστωτική αντίληψη αυτή και δεν κάνει να τα υποστηρίζει αυτά ο κύριος Τσίπρας".

"Περισσότερο κατηγορήθηκα εγώ ότι στηρίζοντας τον κύριο Τσίπρα, αυτός κυβερνάει με τις δικές μας ψήφους. Κατά συνέπεια εμείς αναλαμβάναμε πολύ μεγάλο κόστος και βάρος για να μην πάει η χώρα σε εκλογές. Ταυτόχρονα σας λέω ότι με 251 ψήφους στη Βουλή μπορούσε πράγματι να γίνει εθνικός ηγέτης και να βρει έναν τρόπο για να προχωρήσουμε". 

"Γιατί κάνει εκλογές; Δεν θα 'χει τόσους αντάρτες ή δεν θα έχει την ίδια πρόεδρο της Βουλής, ενώ μπορούσε να υπάρξει πρόταση μομφή εναντίον της και να την έχει αλλάξει ήδη", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

"Επισήμως ζητάμε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να καταργήσει προσωρινά το 23% από την εκπαίδευση για να μπορέσουν να ξεκινήσουν ομαλά τη λειτουργία τους τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια", τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

"Ο άνθρωπος 12 Ιουλίου είχε στο μυαλό του να κάνει εκλογές, ενώ σε εμάς έλεγε ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, για να τη φέρει τελικά στις 13 Αυγούστου", τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

"Η συμφωνία όπως ψηφίστηκε αποτελεί νόμο του κράτους και θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κυβέρνηση", εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.