Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά

Θεσμικό περιεχόμενο είχε η συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή. Επισήμως τουλάχιστον δεν έγινε καμία αναφορά στο ερώτημα των ημερών που αφορά στην ένταξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ενώ όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο στη σύντομη ενημέρωση που ακολούθησε τη συνάντηση, σκοπός του ραντεβού ήταν να ενημερώσει την Πρόεδρο για τις εξελίξεις και το νέο κόμμα, Λαϊκή Ενότητα σε δηλώσεις πριν την έναρξη της συνάντησης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι "επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά".

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής: "Έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία. Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης των διερευνητικών εντολών. Ξεκίνησαν με κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωστά μην ενημερώνοντας τη Βουλή και την Πρόεδρό της και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρασιωπά αυτή τη διαδικασία από τη Βουλή.

Είχαν πλήρη ενημέρωση οι δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή".

"Δεν μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν την Βουλή όποτε θέλουν", ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. "Η Δημοκρατία μπορεί να είναι μόνο αντιμνημονιακή", ανέφερε μεταξύ άλλων.