Χαϊκάλης: Προεκλογικά θα έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί

Τρόπους να βρεθούν ισοδύναμα ώστε να φύγει από το τραπέζι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Παύλος Χαϊκάλης ότι αναζητά η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ότι η δέσμευση προς τους δανειστές για το Ασφαλιστικό παραμένει σε ισχύ.

Ο κ. Χαϊκάλης ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ότι προσπαθεί να «αγαπήσει» μία «καυτή πατάτα» που κρατά στα χέρια του, επαναφέροντας τη δήλωση που είχε κάνει όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Μέχρι στιγμής την κρατάω στο χέρι και προσπαθώ. Είπα αναλαμβάνω μια καυτή πατάτα του πρέπει να την αγαπήσω και ει δυνατόν να την κάνω να δροσίσει κιόλας. Αυτή η αγάπη υποδηλώνει το στόχο για το πως θα τη δροσίσουμε και νομίζω ότι σε λίγο θα δικαιωθούμε» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφερόμενος στις προεκλογικές εξαγγελίες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Χαϊκάλης εμφανίστηκε απολογητικός, σχολιάζοντας ότι «θα έπρεπε να είμαστε πιο φειδωλοί».

Σε επισήμανση δε για τους ρητορικούς τόνους που είχαν χρησιμοποιηθεί στο διαχωρισμό «μνημονιακών και αντιμνημονιακών», ζήτησε «συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά».

Ερωτηθείς για τη μείωση στις συντάξεις, για την οποία την Τρίτη έδωσε διευκρινήσεις μέσω Twitter, ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι «η μείωση των συντάξεων έρχεται με νόμους και όχι με εγκυκλίους» παραπέμποντας εκ νέου στο νόμο του 2010.