Ποτάμι: Ο Τσίπρας πρέπει να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι “χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες”, εκτιμά το Ποτάμι. Ωστόσο, τονίζει ότι “αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης” και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα “να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (”δεν θέλω αλλά τι να κάνω;”) και να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει”.

Το Ποτάμι τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι “η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει” και κάνει λόγο για “παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων ”κύκλων” που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο ”γέφυρα” μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες”.

“Έχουμε επίγνωση ότι η αμφιταλάντευση του κ. Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης”, τονίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.