Τετ α τετ Τσίπρα-Κωνσταντοπούλου την Πέμπτη στο Μαξίμου

Συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Κωνσταντοπούλου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημά της να συναντηθούν, καθώς το εσωτερικό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και η σκληρή στάση της απέναντι στην κυβέρνηση προκαλέι έντονο προβληματισμό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τους θα βρεθεί το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής τόσο στον ίδιο όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τους να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για την εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη βουλή για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι "ι Τσίπρας υπέστη εκβιασμό ως αρχηγός αυτού του κράτους . Οι πιστωτές έκαναν πραξικόπημα" και  πως και η ίδια δεν τους έχει εμπιστοσύνη διότι όπως εκτίμησε δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνει η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Η πρόεδρος της Βουλής, παρόλο που καταψήφισε το νοσομσχέδιο, υπογράμμισε πως έχει εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και στην εσωτερική αλληλεγγύη του κόμματος .