Επίθεση Μητσοτάκη στον Χαϊκάλη για τα νέα του καθήκοντα

Σφοδρή επίθεση στον νέο αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Παύλο Χαϊκάλη, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς τον «παντελώς ακατάλληλο» για τη συγκεκριμένη θέση.

«Σέβομαι τον κ. Χαϊκάλη ως ηθοποιό είναι όμως παντελώς ακατάλληλος να αναλάβει το βαρύ τεχνοκρατικό χαρτοφυλάκιο των κοινωνικών ασφαλίσεων. Κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνηθεί ότι όταν κάποιος αναλαμβάνει ένα υπουργείο πρέπει να πληροί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι έτσι δομημένη που αν ο υπουργός δεν έχει βαθιά γνώση του χαρτοφυλακίου του, καλή εποπτεία του υπουργείου του και καλούς συνεργάτες, αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο σενάριο για πρόωρες εκλογές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χαρακτήρισε «τεράστιο σφάλμα», εξηγώντας ότι θα επαναφέρει τα σενάρια για Grexit στο προσκήνιο. «Οι εκλογές το μόνο που θα έλυναν είναι το εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθεροποίηση της οικονομίας και ηρεμία» σημείωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι εάν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες το διακύβευμα θα είναι ποιος θα μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τη συμφωνία και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την υπερψήφιση και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «είναι δύσκολο για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίζουν υπέρ των μέτρων όταν υπάρχει στην εκλογική τους περιφέρεια ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βγάζει την ουρά του απ΄ έξω και ψηφίζει ΄όχι΄».