Μητσοτάκης: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει ακόμα περάσει

“Αλά κάρτ κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες δεν υπάρχουν. Μνημόνια με ξένα κόλλυβα δεν θα έχουμε σε αυτή την αίθουσα”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού ο οποίος απουσίαζε από την συνεδρίαση της Ολομέλειας.

"Μου κάνει εντύπωση που ο πρωθυπουργός λείπει από τη σημερινή συνεδρίαση. Ειδικά την ώρα που ήδη η Γαλλία έχει ψηφίσει υπέρ των μέτρων. Ο πρωθυπουργός είπε πως δεν πιστεύει στο πρόγραμμα αυτό. Του υπενθυμίζω πως στην κοινή δήλωση της συνόδου κορυφής που και ο ίδιος υπέγραψε υπάρχουν δυο λέξεις: Εμπιστοσύνη και ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Χρειάζεται θάρρος για να εφαρμόσεις τέτοιες πολιτικές”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: “Η ελληνική κοινωνία πληρώνει το κόστος της πολιτικής ενηλικίωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν συγκρούεται ο φαντασιακός σας κόσμος με την πραγματικότητα πάντα νικάει η πραγματικότητα. Για να αποδείξω αυτό που λέω και για να μην επικαλείται επιλεκτικά η κυβέρνηση τις εκθέσεις του ΔΝΤ να σημειώσω μόνο το εξής από την πιο πρόσφατη έκθεση: Το χρέος αυξήθηκε κατά 25 δις. ευρώ τις τελευταίες εβδομάδας και αυξήθηκε επειδή πλέον πρέπει να προστεθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών”.

“Αναγνωρίζω στον πρωθυπουργό πως έκανε το σωστό υπό την πίεση που δέχθηκε αλλά μη περιμένετε να σας πούμε και μπράβο επειδή αποτρέψατε μια καταστροφή που εσείς φέρατε. Ο κίνδυνος του grexit ακόμα δεν έχει περάσει. Όλο αυτό που βίωσε η χώρα είναι μια μικρή μόνο εικόνα ενός grexit. Η χώρα χρειάζεται το τρίτο πρόγραμμα”, επεσήμανε ακόμα.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: “Δυστυχώς σαν τον Σίσυφο πρέπει να σπρώξουμε το μνημόνιο της Aριστεράς στη κορυφή. Εξαιρετικά επώδυνο και με υφεσιακά μέτρα το νέο πρόγραμμα. Η αύξηση των φόρων δεν είναι η μόνη επιλογή. Υπάρχουν και ισοδύναμα (ύψους 2 δις,) ώστε να μην κόπους για παράδειγμα οι φοροελαφρύνσεις στους αγρότες. Χρειάζονται και διαρθρωτικές αλλαγές. Εμείς πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις, πιστεύουμε στην αποκομματοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Εσείς δείχνετε ανάποδα δείγματα γραφής”.