Γεννηματά: Χέρι-χέρι με τον Σόιμπλε οι δραχμολάγνοι υπουργοί

Να αναγνωρίσει τη συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην επίτευξη της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής.

“Αποτρέψαμε το grexit την υστάτη στιγμή, με κοινή προσπάθεια”, υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για συμβιβασμό που ήταν αναγκαίος για τη γεωπολιτική σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας μας.

Κατόπιν, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση: “Οι δραχμολάγνοι υπουργοί πήγαιναν χέρι-χέρι με το Σόιμπλε με στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, εκτός Ευρωζώνης. Έχει απόλυτη ευθύνη ο πρωθυπουργός να δώσει οριστικό τέλος στο κυνήγι μαγισσών, να δώσει οριστικό τέλος στο θέατρο σκιών. Να σταματήσουν οι άσκοπες θεωρίες περί τρόικας εσωτερικού και περί πραξικοπήματος. Προσβάλλει όσους μας στήριξαν ενεργά”.

Η κ. Γεννηματά παραδέχτηκε πως η συμφωνία είναι δύσκολη και επώδυνη, ωστόσο “κρατά τη χώρα όρθια”, ενώ ξεκαθάρισε πως η θετική ψήφος του ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι θετική ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά προς τη χώρα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε ακόμα πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφή για τη χώρα, όπως και τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου. “Εσείς έχετε την ευθύνη από δω και πέρα. Οφείλετε να πάρετε αποφάσεις για την κυβέρνηση και την εύρυθμη λειτουργία της βουλής”, κατέληξε.