Τσακαλώτος: Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, δεν είχαμε άλλη επιλογή

Η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής δεν είναι μία καλή συμφωνία, όμως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τον κόσμο της εργασίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως δεν ξέρει αν η κυβέρνηση έκανε το σωστό, αλλά δεν είχε άλλες επιλογές, ενώ αναγνώτισε πως τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία είναι πολύ σκληρά, όμως επεσήμανε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να μοιράσει δίκαια τα βάρη, αυξάνοντας την εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, αυξάνοντας τον φόρο των βουλευτών, ενώ για το ταμείο των 50 δισ. ευρώ σημείωσε πως θα πρέπει να είναι επενδυτικό και να στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμα πως η χώρα δεν θα έχει μέλλον αν η Αριστερά δε χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα, ενώ εκτίμησε πως πολλά θα εξαρτηθούν στην Ελλάδα από το πώς η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και θα πετύχει την αναδιανομή των εισοδημάτων.

"Η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί και ένας από τους λόγους θα είναι από τα ερωτήματα που θέσαμε εμείς αν σέβεται ή όχι τη δημοκρατία την αλληλεγγύη και το πλουραλισμό", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

"Ένα πράγμα ξέρω: για να υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χρειάζεται να υπάρχουν συμμαχίες για να σταματήσει η λιτότητα. Πολλά λοιπόν θα κριθούν από τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα πως θα το διαχειριστεί", τόνισε.