“Πράσινο φως” από το κυβερνητικό συμβούλιο στο ελληνικό σχέδιο

Στις 8 το πρωί της Παρασκευής συνεδριάζουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το “πράσινο φως” που άναψε το κυβερνητικό συμβούλιο στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς, η οποία αναμένεται να αποσταλεί εντός της ημέρας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί “σε λίγη ώρα”, όπως ακριβώς έχει περιγραφεί και συμφωνηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ενδεικτικό των ζυμώσεων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες είναι ότι το απόγευμα έφτασε στο Μαξίμου και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, πιθανότατα για να συζητηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που σχετίζονται με την κυβερνητική πρόταση.

Το “μέτωπο” πλέον είναι διπλό για την κυβέρνηση, που αφενός θα περιμένει μία θετική αντίδραση από τους δανειστές στην πρότασή της, αφετέρου θα πρέπει να “πείσει” τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι εκ των οποίων ήδη εκφράζουν επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της κυβερνητικής πρότασης, να υπερψηφίσουν την πρόταση όταν κατατεθεί στη Βουλή.

Ήδη απόψε ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις.

Εξάλλου, την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις του EuroWorking Group και του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών απόψε έχει συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, για τις       μεταρρυθμίσεις επί  των εργασιακών που προβλέπονται στη συμφωνία. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτές να είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα περάσουν άμεσα από τη Βουλή.