Διαψεύδουν δημοσίευμα της Bild Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι

Κατηγορηματικά διαψεύδεται τόσο από το Ποτάμι όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να σκέφτεται αλλαγές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να απομακρύνει τους Ανεξάρτητους Έλληνες από την κυβέρνηση και να σκέφτεται ως πιθανό κυβερνητικό εταίρο το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι κάνει λόγο για “ξαναζεσταμένα σενάρια”, προσθέτοντας: “Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή”.

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε τα εξής:

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε τέτοιες στιγμές εθνικής υπευθυνότητας δεν θα μπούμε στη λογική της προβοκάτσιας.

Η σημερινή συνεργασία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν απόλυτα δομημένη, όπως κάθε φορά, στη βάση της εξαιρετικής κυβερνητικής συνεργασίας μας.

Σας παραπέμπω επίσης και στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την έξοδό του το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα είναι και πάλι εδώ, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η επερχόμενη συμφωνία είναι μονόδρομος και δουλεύουμε ως κυβερνητικός εταίρος με απόλυτη συνέπεια μέσα στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος των πέντε πολιτικών αρχηγών”.