Πανδαιμόνιο στη Βουλή – Αποχώρησαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ (βίντεο)

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, υπήρξαν αντεγκλήσεις βουλευτών του κόμματος με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία προηγουμένως είχε ανέβει στο βήμα της Βουλής, απαιτώντας να αποχωρήσει από την έδρα, επικαλούμενοι τον Κανονισμό της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να αποχωρήσει, οι αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ κορυφώθηκαν και επικράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρεί τελικά από το βήμα, σχολιάζοντας "το έχετε παρακάνει κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν είστε δικτάτορας, είστε πρόεδρος της Βουλής" και καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να "μαζέψει" την πρόεδρο της Βουλής.

Αμέσως μετά αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας, και τον ακολούθησε σύσσωμη η ΚΟ του κόμματός του.

Κατόπιν, το λόγο έλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να επιστρέψει στο βήμα και να συνεχίσει την ομιλία του.

Μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναγνώρισε πως βάσει του Κανονισμού της Βουλής δεν θα έπρεπε να προεδρεύει η ίδια, και κατόπιν αντικαταστάθηκε στην έδρα της Ολομέλειας από τον αντιπρόεδρο Αλέξη Μητρόπουλο.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα "ηθικό αυτουργό της πρότασης που σήμερα καταγγέλλει", υποστηρίζοντας πως το κόστος της αδράνειας του πρωθυπουργού ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ τους τελευταίους μήνες, "με δυο λόγια, τα κάνατε μαντάρα", όπως σχολίασε, σημειώνοντας πως δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας το "θύμα" της υπόθεσης, αλλά η Ελλάδα είναι το θύμα του Αλέξη Τσίπρα, που "έχει απομονώσει τη χώρα από την Ευρώπη".

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει, διότι οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ, όμως αν τελικά διεξαχθεί, η Νέα Δημοκρατία θα ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, λέγοντας "ναι". Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει τις "ανοησίες" περί δημοψηφίσματος, ενώ παράλληλα κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου να ματαιώσουν το "πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ", όπως το χαρακτήρισε".

Πρόσθεσε εξάλλου πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα δημοψήφισμα άνευ αντικειμένου, αφού η διαπραγμάτευση έχει κλείσει χωρίς συμφωνία.