Ξαφνική ρήξη! – Τσίπρας: Οι θεσμοί εξυπηρετούν Έλληνες φίλους τους

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες, με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά, μιλώντας σε συνεργάτες του είπε:
«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».
 
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, την οργή του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει η πρόθεση των Θεσμών να μας δώσουν δική τους αντιπρόταση, αντί να χρησιμοποιήσουν ως βάση την πρόσφατη δική μας - την οποία είχαν αρχικά δεχτεί.
 
Πληροφορίες των Financial Times πάντως από τις Βρυξέλλες, θέλουν τους θεσμούς εξοργισμένους με τη λίστα με τα Ελληνικά προαπαιτούμενα, καθώς ισχυρίζονται ότι έγιναν βήματα πίσω σε σχέση με τις αρχικές δεσμεύσεις κατά τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων. Αυτό διαψεύδεται από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος επιμένει κατηγορηματικά ότι το πρόβλημα είναι ότι το ΔΝΤ αρνείται να δεχθεί τα φορολογικά μέτρα...