ΔΡΑΣΗ: Βήματα προς τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού φορέα

Πίστη για συνεργασία μεταξύ των πολιτικών φορέων που υποστηρίζουν τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστέρας, Νίκος Μπίστης από το βήμα του ανοικτού συνεδρίου της Δράσης.

Το συνέδριο του κόμματος που δεν εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο βρίσκεται στην πρώτη ημέρα του και θέτει ως κυρίαρχο προβληματισμό την "εξεύρεση κοινού τόπου των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η δημιουργία ενός φορέα που θα εκφράσει αυτή την πορεία".

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο μίλησε ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος είδε με θετικό μάτι το ενδεχόμενο αλλά διευκρίνισε ότι "δεν έχει πειστεί ότι μπορούμε να γίνουμε όλοι ένα". "Αν και δεν είμαι από τη φιλελεύθερη πλευρά, τόνισε, πρέπει να υπάρξει, από κοινού και με την κεντροαριστερά, μια αναζήτηση", συμπλήρωσε, παρ' όλα αυτά, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

 Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Μπίστης υποστήριξε ότι είναι η μόνη διέξοδος για να μην διαλυθεί η χώρα και πρέπει να στηριχθεί.

"Δεν είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ιδίως τώρα που ένα μεγάλο βαρίδι του έχει μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αποτραπεί όμως και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, διότι θα αποτελούσε «τράνζιτ» για τη Χρυσή Αυγή", συνέχισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αρνητικός στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν και ο απελθών πρόεδρος Στέφανος Μάνος.

"Μεταξύ των δύο δρόμων προς τη δημιουργία ενός φορέα, του πρώτου που είναι η αργή ζύμωση και του δεύτερου που είναι να προχωρήσουμε γρήγορα με βάση την εμπιστοσύνη, προτιμώ τον δεύτερο", τόνισε ο πρόεδρος της Δράσης, Αντύπας Καρίπογλου, ενώ η αντιπρόεδρος Αντιγόνη Λυμπεράκη συμπλήρωσε ότι "κάνουμε ένα συνέδριο χωρίς ταμπέλες".

Υπέρ της δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού φορέα με πρόεδρο τον Γιάννη Μπουτάρη (!) τάχθηκε ο προσκεκλημένος, ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.