Στρατούλης: H κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μνημονιακή συμφωνία

«Εάν η συμφωνία είναι αντίθετη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας, τότε η κυβέρνηση δε θα την υπογράψει» δήλωσε σήμερα  ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του, στο Πρωινό ΑΝΤ1. «Τα μνημόνια τελείωσαν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι εάν επιμείνουν σε κάτι τέτοιο «δε θα υπογράψουμε». Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι σε περίπτωση τελεσιγράφου «θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό».

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέφρασε τη βεβαιότητα πως δε θα υπάρξουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και ότι θα επανέλθουν σταδιακά οι συλλογικές συμβάσεις και ο κατώτατος μισθός. «Δε θα υπάρξει καμία οπισθοχώρηση σε εργασιακά και ασφαλιστικά» διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα κομματικής πειθαρχίας που είχε θέσει προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο κ. Στρατούλης είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Εάν η συμφωνία είναι αντίθετη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας, τότε η κυβέρνηση δε θα την υπογράψει» ανέφερε. Μάλιστα, χαρακτήρισε «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.