A. Παπαρήγα: Εύθραυστος και προσωρινός ο συμβιβασμός ΕΕ-ΔΝΤ

"Για να δοθεί η δόση πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί", εκτιμά η Αλέκα Παπαρήγα.

Η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κρίση βαθαίνει και οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε "εύθραυστο και προσωρινό" τον όποιο συμβιβασμό μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η όλη διαμάχη αφορά τον συνολικό επιμερισμό των ζημιών "ανάμεσα στα κράτη και τα μονοπώλια".

"Αυτή η διαμάχη αντανακλάται και στο εσωτερικό της ελληνικής πλουτοκρατίας με κάποια τμήματά της να προσβλέπουν στη συμμαχία με ευρωζώνη- Γερμανία και κάποια άλλα στη συμμαχία ΔΝΤ- ΗΠΑ. Αυτό εκφράζουν τα δύο μείγματα πολιτικής που προτείνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία όμως για τον λαό έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα", τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η δραματική μείωση μισθών, συντάξεων και των όποιων κρατικών δαπανών έχουν μείνει. Αλλιώς,όπως επισημαίνει, θα ενεργοποιηθούν αυτόματα οι ρήτρες που έχουν υπογραφεί. Η λήψη της δόσης σημαίνει για το ΚΚΕ ότι "θα "ξανακουρευτούν" τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων, θα επιβληθούν νέα εξοντωτικά χαράτσια και φόροι". "Μετά και από αυτήν τη δόση, λοιπόν, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται και τα εκβιαστικά διλήμματα δυναμώνουν", υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα.