Παπαδημούλης: Εάν πάμε σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει 36% αλλά 45%

Για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη καθώς και για το ενδεχόμενο εκλογών, μίλησε το πρωί της Κυριακής, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Όπως ανέφερε:

"Υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις πριν από τη δική μου. Δεν ήμουν ο μόνος. Δεν θέλω να προσθέσω τίποτε άλλο για το θέμα.

Προέχει η επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Είμαι βέβαιος ότι αμέσως μετά τη συμφωνία και το θέμα της κυρίας Παναρίτη θα εξεταστούν συλλογικά προκειμένου να βελτιώνουμε τα πράγματα".

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι "το πρόβλημα παραμένει εκ των πραγμάτων ανοιχτό, αλλά μετατίθεται η επανεξέτασή του μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την καλύτερη δυνατή συμφωνία, η οποία μπορεί να είναι λίγο επώδυνη".

"Πιστεύω ότι αν και όταν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εισηγηθούν την υπερψήφιση μίας συμφωνίας παρουσιάζοντάς την ως την καλύτερη δυνατή, θα υπερψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία. Υπάρχουν κανόνες για το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί η επίκλησή τους. Με όρους αλληλεγγύης νομίζω ότι θα εγκριθεί η συμφωνία από τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία. Όσοι θεωρούν ότι η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων στο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε φαινόμενα ρήξης ή σε πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, απλώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται", συμπλήρωσε ο κύριος Παπαδημούλης.

"Δεν θεωρώ πιθανό να πάμε σε εκλογές (θεωρώντας ότι θα κλείσει η συμφωνία). Εάν όμως συμβεί αυτό (δεν έχουμε συμφωνία) ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες ζητώντας την αναβάθμιση της πολιτικής εμπιστοσύνης. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει 36% αλλά 45%".