Κατρούγκαλος: Σε ένα μήνα φέρνω την αληθινή αξιολόγηση

Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist, που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι στόχος της αξιολόγησης θα είναι η βελτίωση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα λειτουργεί ως τιμωρητικό μέτρο εναντίον τους, ενώ ανέφερε ότι έχει υπογράψει δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Γαλλία και τη Σουηδία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της αξιολόγησης προσωπικού.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι προγραμματίζεται και θα είναι έτοιμο το επόμενο διάστημα ένα πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας, και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων.

“Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει το κράτος με εχθρικότητα και με έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι αλλαγές που δρομολογούνται αποσκοπούν αφενός να βελτιώσει την απόδοση της δημόσιας διοίκησης και αφετέρου να αποκατασταθεί η εικόνα της στη συνείδηση των πολιτών”, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, συμπληρώνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν “ψευδομεταρρυθμίσεις”, διότι δεν δρομολογήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, αλλά για να περάσουν τους ελέγχους της τρόικας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...