Βενιζέλος: Δωροδοκία υπάρχει ακόμα και σε προμήθειες κιμωλιών!

Με την παραδοχή ότι μπορεί να έχει γίνει δωροδοκία κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε προμήθειας του δημοσίου ξεκίνησε την κατάθεση του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις μίζες των εξοπλιστικών.

"Δωροδοκία μπορεί να υπάρξει ακόμα και σε προμήθειες κιμωλιών απο ένα νηπιαγωγείο. Και μπορεί σε μια τεράστια σύμβαση να μην υπάρξει. Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα, σε όλα τα επίπεδα,μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες εάν υπάρχει η ηθική προδιάθεση όσων ασχολούνται με αυτά! Μπορεί αυτό να συμβεί ερήμην των πολιτικών στελεχών ή με την συμμετοχής τους. Με λύπη για  παράδειγμα που για άλλη υπόθεση δικάζονται στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους" ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι και  ο ίδιος έχει υποστεί πολιτική φθορά από την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Η ζημιά της παράταξης και του κόμματος στις εκλογές του 2012 ήταν τεράστια" είπε και συνέχισε
"Είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχω διατελέσει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, υπουργός. Η παράταξη μου έχει υποστεί πολιτική φθορά από την υπόθεση που εκδικάζεται. Εςείς δικάζεται την υπόθεση από την αρχή και υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας. Δημοσιογραφικά, πολιτικά,κοινωνικά η ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα μας είναι τεράστια. Από αυτήν την υπόθεση κρίθηκαν οι  Εκλογές του 2012".

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του νόμου περί ευθύνης υπουργών επισημαίνοντας ότι ευτυχώς που υπάρχει το Σύνταγμα διότι αλλιώς κάθε πολιτική απόφαση μπορεί να μετατραπεί σε ποινική.

Απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής σχετικά με τους ισχυρισμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου οτι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες και εάν έχει πέσει κάτι σχετικό στην αντίληψη του ο κ. Βενιζέλος είπε: " στην αντίληψη μου έχει υποπέσει η απόπειρα πολιτικού θανάτου του ΠΑΣΟΚ .
Πολιτική αγωγή: Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπέπεσε σε κάποια δυσμένεια;
Βενιζέλος: Μετά την έναρξη της ποινικής διαδικασίας , προφανώς, άλλαξε το κλίμα.

Στο μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν καθισμένος σε αντίθεση με τον Κώστα Σημίτη ο οποίος παρέμεινε όρθιος επι περίπου τέσσερις ώρες. " Είμαι λιγότερο αθλητικούς από το κ. Σημίτη" σχολίασε χαμογελώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.