Σακελλαρίδης: Ναι, είπαν στον Τσίπρα για διπλό νόμισμα

Στο σενάριο του διπλού νομίσματος για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt που έκανε λόγο για "σενάριο Geuro" και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ.

"Ο πρωθυπουργός κάνει συχνά συζητήσεις με οικονομολόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι συμμερίζεται όλες τις απόψεις που ακούει", τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης και την προσπάθειά της, για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που να σέβεται την λαϊκή εντολή.

Σημείωσε ότι στόχος στο πλαίσιο του σημερινού Eurogroup, είναι να καταγραφεί η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει σχέδιο Β.

Πρόσθεσε ότι σήμερα δεν τελειώνει τίποτα, και ότι υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανυθεί, ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία. Σε ερώτηση για το αν θα πληρωθεί η δόση αύριο στο ΔΝΤ απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό.

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι "η κυβέρνηση έχει ευρεία στήριξη της κοινωνίας και νωπή λαϊκή εντολή και ότι σε καμία περίπτωση δεν φοβάται την λαϊκή βούληση". Ανέφερε ακόμη ότι "εάν η ερώτηση είναι νέο μνημόνιο η απάντηση από την κυβέρνηση είναι σίγουρα όχι".